Motiverende undervisning

Hvordan arbejder vi med at styrke elevernes motivation?

Hvordan er det nu med den ungdom og motivation – gider de overhovedet skolen? 

Hvis du har arbejdet med børn i bare kort tid, så ved du også at deres motivation kan svinge fra time til time. Måske endda fra opgave til opgave.  

I stedet for at smide håndklædet i ringen, tvinge eleverne til at arbejde eller måske ligefrem true dem med karakterer. Hvad så med at se på, hvordan du kan motivere dem på andre måder?

Motiverende undervisning

Indholdet i oplægget Motiverende undervisning 

I løbet af oplægget skal vi se nærmere på, hvordan det går med elevernes motivation. Både på din skole og i skolen generelt. 

Vi stiller også skarpt på, hvorfor du og andre voksne omkring dem skal være opmærksomme på deres engagement og motivation. 

Og så bliver du og kollegaerne inspireret til, hvordan I kan gøre arbejde med elevernes motivation og engagement i dagligdagen. Så trivsel og faglighed kommer til at gå hånd i hånd.

“Som en del af vores opstartsuge var vi på jagt efter inspiration til vores arbejde med motivation og medbestemmelse hos eleverne. I den forbindelse søgte vi også en ramme, der ville give os mulighed for fortsat dialog. 

Medarbejderne var glade for oplægget, der bl.a. også kan bruges som udgangspunkt for, at du som leder kan tale med lærerne om, hvordan de arbejder med motivation og medbestemmelse i deres daglige praksis.”

Jens Charpentier
St. Magleby Skole – Dragør

I vores oplæg har vi fokus på, hvad vi ved. 

Derfor kommer forskningen og fakta om motivation og engagement til at fylde. Vi skal fx sammen se på store undersøgelser, der viser noget om, hvordan elevernes oplevelse af at være motiverede påvirker deres skolegang. 

Men bare rolig – jeres motivation og engagement er også vigtigt. Derfor vil jeres virkelighed og hverdag også blive inddraget. For du og de andre medarbejdere på skolen ved sikkert allerede en masse om, hvordan elevernes engagement øges.

Emneområder i foredraget:

Motivation – hvad er det for en størrelse og hvordan kan du påvirke den?

Relationer – både relationen med dig og de andre voksne, men også med de andre elever er vigtigt for elevernes motivation.

Engagement – som underviser kan du være med til at påvirke elevernes engagement. Både på godt og ondt. 

Inspiration – mange før jer har arbejdet på at skabe mere motivation og øge elevernes engagement. Derfor har vi en masse inspiration med til jer, som I kan bruge i jeres arbejde.

Det får I ud af foredraget og workshoppen

→ Indsigt i den nyeste forskning og undersøgelser om, hvordan elever trives og ikke mindst lærer bedst muligt i skolen.

→ Tid og rum til at inspirere hinanden og videndele om, hvordan I sammen kan skabe en endnu mere motiverende undervisning på jeres skole. 

→ Konkrete værktøjer og inspiration som I allerede dagen efter kan inddrage i jeres undervisning og skabe øget motivation gennem fx differentieret undervisning og nye måder at engagere eleverne mere.

Foredrag/forløb

“Motiverende undervisning” er i udgangspunktet et faktuelt, levende og ikke mindst underholdende foredrag. Afsæt gerne mindst 60 minutter og forvent en masse involvering undervejs.

På flere skoler har vi i dialog med ledelsen udvidet foredraget. På den måde kan lærerne og pædagogerne efterfølgende arbejde med fokus på at planlægge deres undervisning med fokus på at øge motivationen og elevernes engagement. 

I de tilfælde anbefaler vi, at der afsættes 2-3 timer til foredraget og det efterfølgende arbejde. 

Online/fysisk fremmøde

Fysisk fremmøde, hvor vi kommer ud med det antal konsulenter, der passer til personalegruppens størrelse og de antal gange, der passer til skolens behov.

Blended learning forløb, hvor vi fx starter med et kort oplæg og I så arbejder videre med på egen hånd med udgangspunkt i vores materiale på Nordicschools.app

På Nordicschools.app finder I et miks af videoer, tekster, podcast og forløb. De kan bruges i jeres videre arbejde enten hver for sig, eller I jeres teams..

Ønsker du at høre mere om Motiverende undervisning?

Udfyld kontaktformularen nedenfor, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

“Pssst! Du får to gratis bøger med!”

Ved bestilling af oplægget eller forløb medfølger to eksemplarer af bogen “Verdens bedste lærer”. På den måde kan I efterfølgende fordybe jer yderligere i Kompetencehjulet og fx kategori 6, der handler om at motivere og skabe mening.