Farvel til belæringskonsulenterne

Af Casper Rongsted, 2021

Skolelærere og skolepædagoger er en overset ressource, når vi taler om skoleudvikling. Derfor siger vi farvel til belæringskonsulenter.

Ikke mere projektitis – bare god undervisning

Af Kasper Myding, 2021

Projektitis er en lumsk skolesygdom, der er blevet mere og mere udbredt. Den viser sig blandt andet ved en overdreven trang til at iværksætte nye udviklingsprojekter. Også selvom de ikke nødvendigvis forankres i skolens værdigrundlag og hverdagspraksis.

Skab din egen kompetenceudvikling

Af Anders Peter Nielsen, 2021.

Kom med Anders Peter til pædagogisk weekend på Friskolen Skallerup, hvor lærerne testede vores nye digitale platform.

Plads til forskellighed

Plads til forskellighed

Af Anders Peter Nielsen, 2021.

Om vi taler fri-, lille-, efter-, privat- eller folkeskoler så er essensen den samme for os, der arbejder i og med skolerne: Vi ønsker at skabe den bedst mulige skole for de elever, der går på skolen.

Men hvordan gør man så det? 

Motiverende fjernundervisning (dansk)

Af Anders Peter Nielsen, 2021.
På opfordring har Anders Peter lavet en plan for en dag med dansk. Den her tekst er til dig, hvis du er på jagt efter inspiration til mere motiverende fjernundervisning.

Hjertet er åbent og sindet er frit..

Af Anders Peter Nielsen, 2021.
Forleden aften var Casper og jeg så heldige, at vi fik lov at agere Philip Faber og Mads Steffensen for en aften. Vi var nemlig inviteret til et aftenarrangement på Silkeborg Efterskole.

Gå ud i sneen!

Af Casper Rongsted, 2021 I årevis har vi som forældre sagt til vores børn og unge, at de skal stoppe med at stirre ind i deres skærme hele tiden. Nu siger vi til dem, at de skal stirre ind i deres skærme hele skoledagen. Vi kalder det fjernundervisning. Jeg kan absolut godt forstå, hvis de er forvirrede. Vi bliver nødt …

Nytårsquiz 2020

Vi elsker quizzer! Derfor har vi lavet en lille nytårsquiz med spørgsmål om skolen. Måske vil du prøve den? Bare rolig. Den er ikke vildt omfattende men bare 10 spørgsmål, der omhandler begivenheder i og omkring den danske grundskole anno 2020. God fornøjelse! Noget af det, du lige er blevet spurgt ind til i quizzen, har vi også omtalt i …

Er din tillidsrepræsentant klar til fremtiden?

Af Casper Rongsted, 2020 Lærere er nysgerrige mennesker, som gerne vil være dygtigere og klogere. Og skolerne vil gerne lave god og meningsfuld kompetenceudvikling. Det sker bare ikke hver gang. Desværre. Her skal en tillidsrepræsentant være mere aktiv, så beslutningerne ikke træffes hen over hovederne på lærerne. Jeg har været på mange kurser i mine ti år som lærer. Mange …