Skolelederes erfaringer med platformen Nordic Schools

Af Kasper Myding, 2024

På Rungsted Skole har Skoleleder Ulla Wiese Christensen og viceskoleleder Karen Lagermann haft et mål om, at det skal være naturligt for deres lærere og pædagoger at diskutere didaktik og gøre diskussionen til en nødvendighed på dagsordenen på teammøderne.

For at sætte ild til udviklingen har de bl.a. implementeret vores platform Nordic Schools.app.

“Nordic Schools.app – med alt, hvad det indeholder – er dét fundament, vi står på. Fremadrettet, når vi skal nørde didaktik og undervisning ved at kigge på os selv, er det der, vi henter vores inspiration,” fortæller Karen Lagermann.

Hvordan kan vi få medarbejdere til at nørde didaktik?

Et af de helt store spørgsmål for ledelsen på Rungsted Skole har været, hvordan lærere og pædagoger får didaktik på deres eget skoleskema.

Skab en håndfuld ambassadører, lyder det fra Ulla Wiese Christensen:

“Dét greb, vi har valgt, er at have fokus på vores ni vejledere, og så uddanne dem til at facilitere læringssamtaler i de enkelte teams. “Udover at de er læringsvejledere, driver de samtaler derude som vores ambassadører, så de er med til at drive projektet i mål.”

En af udfordringerne, som både Ulla Wiese og Karen Lagermann påpeger, er den knappe tid. Som ledere har de selv taget ansvaret for at skabe tiden, og med platformen Nordic Schools har den fornødne viden været lige ved hånden.

“Som lærer har man pligt til at opdatere sig inden for sit eget felt. Det kan være svært at få tid til, men med Nordic Schools er forarbejdet lavet. Der er blevet tygget noget forskningslitteratur igennem, og det er blevet reduceret til en maggiterning,” fortæller skoleleder Ulla Wiese.

Hvad med næste år?

Nu har Rungsted Skoles dygtige medarbejdere fået lov til at snuse til materialet på Nordicschools.app det seneste år.

Nu kender de platformen, og det betyder, at det er tid til at tage et spadestik dybere efter sommerferien.

“Jeg kan høre og se, at de enkelte teams bruger Nordicschools.app. Derfor har vi defineret fra ledelsens side, at alle teams næste år skal ind og arbejde med et konkret emne og bruge redskaberne fra platformen,” fortæller viceskoleleder Karen Lagermann.

På Nordicschools.app finder man værktøjer, der tager udgangspunkt i tre overordnede kompetencer: Undervisnings-, klasseledelses- og sociale kompetencer. Desuden er indholdet delt op i emner og tager bl.a. fat i systematik i relationsdannelsen, co-teaching, lektier og meget mere. 

Er du nysgerrig, kan du kaste et blik på platformen her.